Luni - Vineri 09:00 – 16:00

Ferment ECO fara drojdie, pentru copt paine, fara gluten, 20 g, BioVegan

Cod produs: K15165

Stoc epuizat
895 Lei / buc
  • Producator: BioVegan
  • Greutate: g
  • TVA: % inclus
  • Pret / kg: inf lei

Coletul ajunge la tine maine (30.04.2024)

Pentru comenzile plasate pana in ora 14:00, de Luni pana Joi, vor ajunge in ziua urmatoare.

Mod de intrebuintare:
Ingrediente necesare: 1 plic de ferment pentru copt, 550 g faina integrala, 1 lingurita sare de mare, 500 ml apa calduta.
Preparare:
1. Intr-un vas mare se pune continutul unui plic de ferment pentru copt si se toarna usor 350 ml de apa calduta amestecand cu untel. Se adauga apoi 300 g de faina si se amesteca usor din nou cu o lingura de lemn (nu de metal). La sfarsit se presara faina deasupra aluatului format, se acopera bolul cu un prosop, se introduce intr-o folie de plastic (efect termic) si se lasa 12 ore la o temperatura constanta de 30 grade C (se verifica cu untermometru).
2. Se adauga apoi, amestecand, 150 ml de apa calda si, dupa aceea se incorporeaza 150 g de faina. La sfarsit se presara din nou faina deasupra aluatului si se lasa la dospit timp de 5 ore, acoperit si bine ambalat, la temperatura constanta (ca. 30 grade C). Aluatul vatrebui sa-si dubleze volumul.
3. Se adauga o lingurita de sare de mare si 100 g de faina si se framanta. Se aseaza aluatul intr-o tava unsa si presarata cu faina si se lasa acoperit pentru inca 2 ore la temperatura de 30 grade C. Se pune aluatul in cuptorul preincalzit la temperatura de 180 grade C timp de 60 de minute. Painea coapta se rastoarna si se lasa la racit pe un gratar.
Respectarea timpilor si a temperaturii sunt foarte importante.
La pasul 3 se pot adauga seminte de dovleac si floarea soarelui, condimente.

Valori nutritionale

per 100g

  • Grasimi

    Din care acizi grasi saturati

    g

  • Carbohidrati

    Din care zaharuri

    g

  • Fibre

    g

  • Proteine

    g

Aboneaza-te la newsletter