Semintele de chia provin dintr-o planta ce apartine familiei mentei, specifica Mexicului si Guatemalei. Potrivit datelor istorice, planta (Salvia hispanica) a fost recoltata masiv de catre azteci si mayasi.
Micile seminte de chia se prezinta in trei feluri, albe, maro sau negre insa toate sunt pline de nutrienti. Semintele de chia nu au o aroma specifica gust, de aceea le poti adauga in mancare sau in salate, fara sa schimbi gustul natural al altor ingrediente. Poti folosi seminte de chia si in deserturi sau inghetate, iar daca le amesteci cu ulei de masline si apa vei obtine un fel de “icre” din seminte de chia, foarte sanatoase.
Semintele de chia contin proteine. Vegetarienii se pot bucura de aceasta veste, deoarece semintele de chia sunt un aliment de baza pentru acestia si nu contin colesterol.
Sugestie de utilizare: se amesteca o lingura de seminte de chia in cereale de mic dejun, salate, iaurt.
Valori nutritionale
per 100g
-
Grasimi
Din care acizi grasi saturati
g
-
Carbohidrati
Din care zaharuri
g
-
Fibre
g
-
Proteine
g