Luni - Vineri 09:00 – 16:00

Miere de salcam cruda ECO 1 Kg, Apiland

Cod produs: K23529

In stoc
9862 Lei / buc
  • Producator: Apiland
  • Greutate: 1 Kg
  • Tip produs: Bio (Ecologic)
  • TVA: 5% inclus
  • Tara origine: Romania
  • Pret / l: 98620.00 lei

Coletul ajunge la tine maine (30.03.2024)

Pentru comenzile plasate pana in ora 14:00, de Luni pana Joi, vor ajunge in ziua urmatoare.

Mierea de salcam este o miere de culoare aurie deschisa, limpede, transparenta, cu gust fin, delicat, absolut delicios. Dintre toate tipurile de miere, este cea mai bogata in fructoza, motiv pentru care cristalizeaza greu. Mierea de salcam creste pofta de mancare, fiind astfel recomandata copiilor bolnavi, eventual administrata in amestec cu lapte sau ceai, ajutand astfel si la calmarea sistemului nervos.
Mierea cruda de salcam este un substitut perfect al zaharului, fiind bogata in substante nutritive si antioxidanti. Pentru ca nu modifica gustul si aroma bauturilor, este un foarte bun indulcitor. Mierea cruda de salcam este asimilata foarte usor de organism, oferind energie si intarind sistemul imunitar. Aceasta contine vitaminele B1, B2, B6, B12, enzime, flavoane, flavonoide, fitohormoni, compudi aromatici, acizi organici (lactic, oxalic, citric, malic), dextrina, compusi ai azotului, in total peste 400 de substante.
Datorita proprietatilor sale curative, mierea cruda a fost folosita inca din timpuri stravechi atat ca un produs alimentar cat si ca un medicament. Insa, pentru a nu-si pierde calitatile sale exceptionale, mierea trebuie sa fie consumata in forma ei pura, neprelucrata.
Mierea cruda sau mierea vie este mierea nepasteurizata, aflata in starea ei naturala asa cum a fost extrasa din stup, fara a fi incalzita sau a interveni asupra compozitiei ei. O alta caracteristica a mierii crude este ca, dupa un timp, aceasta incepe sa cristalizeze, datorita procesului de pasteurizare.
Mierea cruda contine enzime, vitamine, antioxidanti puternici si alte substante nutritive naturale, toate acestea fiind distruse in timpul procesului de incalzire si pasteurizare. De aceea, pentru a-si pastra toate proprietatile benefice, mierea nu trebuie incalzita la o temperatura peste cea normalaa stupului, de aproximativ 35 - 40 grade Celsius.
Recomandari:
Calmeaza tusea, avand proprietati antiseptice.
Trateaza astenia si nevrozele.
Diminueaza aciditatea gastrica, o lingura de miere cruda de salcam diluata in 100 ml apa calda si luata cu 90-120 de minute inainte de masa ajuta la calmarea arsurilor.
Trateaza ulcerul: mierea cruda de salcam diluata in 200 ml de lapte nefiert si administrata seara inainte de culcare ajuta la vindecarea durerilor de stomac.
Excelent tonic pentru copii, gravide si persoane aflate in perioada de recuperare dupa o boala sau operatie.
Intareste sistemul imunitar.
Precautii:
O miere prelucrata termic se gaseste intotdeauna in stare lichida. In mod natural, mierea cruda de calitate superioara cristalizeaza dupa un interval de timp mai lung sau mai scurt, in functie de originea florala, altfel spus de raportul fructoza/glucoza.
Contraindicatii:
Nerecomandat copiilor mai mici de 12 luni.
Mod de administrare:
-

100% miere* salcam cruda.
* - ingrediante provenite din agricultura ecologica

Valori nutritionale

per 100g

  • Sare

    0.000 g

  • Tip produs

Produse vizualizate recent

Aboneaza-te la newsletter