Luni - Vineri 09:00 – 16:00

Alge de mare uscate Hijiki 50 g, Clearspring

Cod produs: K13447

In stoc
5700 Lei / buc
  • Producator: Clearspring
  • Greutate: 50 g
  • Tip produs: Certificat Vegan
  • TVA: 9% inclus
  • Tara origine: Japonia
  • Pret / kg: 1140.00 lei

Coletul ajunge la tine maine (26.04.2024)

Pentru comenzile plasate pana in ora 14:00, de Luni pana Joi, vor ajunge in ziua urmatoare.

Preparare:
- spalati algele si apoi inmuiati-le in apa rece timp de 30 de minute (volumul lor se va tripla).
- scurgeti-le de apa, spalati-le din nou si apoi fierbeti-le in apa proaspata timp de 20 de minute.

Se consuma cu salate, legume preparate la wok sau cu tofu. Culoarea neagra a algelor Hihiki contrasteaza bine cutonurile de galben, portocaliu si verde ale altor alimente.
Algele de mare sunt bogate in iod. Excesul de iod poate afecta buna functionare atiroidei.
Algele Hijiki, la fel ca si alte alimente, pot acumula urme de arsenic. Urmand instructiunile de preparare aceste urme vor fi indepartate.
Algele Hijiki Clearspring sunt recoltate in mod sustenabil din campuri de alge salbatice si uscate in Japonia.

La adulti se recomanda consumul de maxim 2,5 g pe saptamana (greutate uscata).

Reteta: Hijiki cu ciuperci shiitake, morcovi si tofu afumat (ingrediente pentru 5 portii):
- 10 g alge Hijiki
- 1 lingura de ulei de susan
- 4-5 ciuperci Shiitake sau Maitake uscate (inmuiatetimp de 2 ore in apa si apoi feliate)
- 1 bucata de tofu afumata
- 2 linguri de sos de soia Shoyu
- 1 lingura de Mirin
- 1 morcov mediu taiat in fasii
- 50 g de fasole verde taiata in bucati mici, patrunjel pentru ornat.

1. Spalati algele, inmuiati-le timp de 30 de minute in apa, scurgeti-le, spalati-le si apoi acoperiti-le cu apa si fierbeti-le timp de 20 de minute.
2. Incalziti uleiul intr-o tigaie, adaugati ciupercile feliate si caliti-le timp de 2 minute.
3. Scurgeti algele intr-o strecuratoare. Adaugati-le in tigaie si caliti-le inca 2 minute.
4. Adaugati in tigaie apa in care ati inmuiat ciupercile si suplimentati cu apa pana acoperiti vegetalele. Puneti capacul pe tigaie si fierbeti la foc mic.
5. Taiati cubulete bucata de tofu afumata si adaugati-o in tigaie amestecand bine. Condimentati cu sos de soia si mirin, apoi puneti deasupra morcovii si fasolea verde. Acoperiti tigaia si fierbeti inca 10 minute.
6. Amestecati bine. Daca mai exista apa in tigaie, fierbeti la foc mediu fara capac timp de cateva minute pana se evapora aproape toata apa.
7. Ornati cu patrunjel. Se serveste cu orez fiert sau taitei asiatici.

alge de mare uscate (Hizikia fusiforme)

Valori nutritionale

per 100g

  • Energie

    62 kj

    15 kcal

  • Carbohidrati

    Din care zaharuri

    0.8 g

    0.2 g

  • Fibre

    4.3 g

  • Proteine

    0.8 g

  • Sare

    0.260 g

  • Tip produs

Produse vizualizate recent

Aboneaza-te la newsletter